Biography – Croatian

bioZack Dust je country/blues/folk kantautor. Rođen je 10.11.1984. Jedanaest godina poslije počinje svirati gitaru, te pisati prve tekstove i glazbu.

Nakon mnogih glazbenih projekata, a tako i bendova, Zack Dust osniva grupu Voodoo Lizards kao pjevač, tekstopisac i gitarist. Nakon snimljenog albuma odlucuje pokrenuti solo karijeru.

Inozemna karijera činila se kao logičan slijed, a tako i put u SAD gdje odlazi na poziv renomiranih i svjetski poznatih glazbenika; producenta i gitarista Jimmy Rip-a (Mick Jagger, Jerry Lee Lewis, Wille Nelson, Television, etc.) i Bernard Fowler-a, (The Rolling Stones, Ronnie Wood, Herbie Hancock, itd.) koji zamjećuju njegov talent, a čiji su uradci odavno okovani bilancom najprodavanijih albuma u povijesti svjetske glazbene industrije.

Nakon brojnih suradnji, Zack prihvaća ponudu za snimanje samostalnog albuma u Hollywood-u, CA koji nosi naziv „The Other Side Of The Ocean“. Produkciju albuma potpisuje hollywoodski producent Robi Banerji (The Rolling Stones, Crosby, Stills & Nash , Herbie Hancock, Jewel , etc.). Među glazbenom elitom koja je surađivala na albumu, značajniji su: Phil Jones (bubnjar Tom Petty-a), Maxayne Lewis (pjevač Jerry Lee Lewis-a), Fuzzbee Morse (multi-intrumentalist za Bono Vox-a, Lou Reed-a, Peter Gabriel-a, etc.). Originalnost i socijalno-emotivna nota koja se prožima čitavim albumom ne ostavlja ravnodušnim ni najpoznatije svjetske glazbenike, što je rezultiralo neminovnim probojem u solo karijeri.

Zack u budućem razdoblju nimalo ne kaska za glazbenicima Los Angeles blues, country i folk scene. Sa svojim stilski prepoznatljivim live nastupima pozornicu dijeli sa eminentnim glazbenicima poput; Bernard Fowler-a (The Rolling Stones), Eric Burdon and the Animals-a, Santana-e, Solomon Burke-a, itd. , što je bio dovoljan razlog poznatim designerima i njihovom magazinu „Chrome Hearts“ da uputi poziv za novo snimanje, ovog puta „live DVD-a“ u Hollywood-u. DVD sadrži dvije autorske skladbe “Time To Go” i “Help Me”.

Ne smijemo zaboraviti ni američku klupsku scenu, koja također nije ostala zakinuta Zackovim tekstovima i glazbom, pa tako izdvajamo samo neke od renomiranih klubova u Los Angelesu, kao što su: „Whisky A Go Go”, „Viper Room”, „Rainbow” i sl. gdje je Zack promovirao svoju glazbu, te samo na području Californie odradio više od sedamdeset koncerata.

Početkom 2013.g. počinje suradnja na novom glazbenom uratku imena „Justice“ sa gitaristom Black Crowes-a, nadaleko poznatim i nagrađivanim producentom Marc Fordom. Novi album je završen i trenutno osvaja impresivan uspjeh na ljestvicama američkih radio postaja sa singlom “Good Morning California”.